Harp op uw bruiloft

Een van de meest bijzondere momenten om harp te mogen spelen vindt Lucia het musiceren op een bruiloft. Lucia kan een muzikaal intermezzo brengen tijdens de huwelijksceremonie of de receptie erna. Ook voor achtergrondmuziek tijdens het diner is harpiste Lucia bijzonder geschikt. Omdat een harp makkelijker verplaatsbaar is dan een piano of orgel is het ook bijzonder geschikt als een huwelijk buiten gehouden wordt of op een plek waar geen piano of orgel voor handen is.

Lucia speelt regelmatig op bruiloften en heeft er een speciaal repertoire voor ingestudeerd. Bruidsparen zijn altijd welkom bij haar thuis om te komen luisteren. De stukken worden samen met het bruidspaar uitgezocht, zodat de muzikale omlijsting van het huwelijk volledig naar hun wensen wordt ingevuld. Ook is harpiste Lucia Wisse te boeken met viool,sopraan of dwarsfluit.

Enkele mooie momenten voor een muzikaal harp intermezzo:

Harp tijdens uw ceremonie

Aankomst bruidegom

Soms kiest de bruidegom er voor ook op te komen lopen, dan is het erg mooi een stuk te spelen die speciaal voor hem is of wat hij erg mooi vindt.

Aankomst bruid

Waarschijnlijk het mooise en spannendste moment van de huwelijksvoltrekking, de muziek keuze is dan ook erg belangrijk. Het draait om haar. Het is dan ook belangrijk samen met het bruidspaar het perfecte stuk te vinden en te laten beginnen en eindigen op het juiste moment.

Tijdens het tekenen

Tijdens de ‘stille’ momenten zoals het tekenen speelt Lucia een prachtig stuk (film) muziek of popnummer, perfect getimed van de eerste tot laatste de getuige. (Ook tijdens het ringenmoment of als kort intermezzo tijdens de ceremonie kan er harpmuziek klinken.

Bij het uitreiken van de ringen

Soms vindt een bruidspaar het mooi zachte, romantische harpmuziek op de achtergrond te horen als de geloftes worden gezegt en de ringen worden omgedaan.

Vertrek bruidspaar

Na afloop van de ceremonie, bij het weglopen, heeft Lucia gemerkt dat veel bruidsparen het fijn vinden hun huwelijk ceremonie af te sluiten met een pop nummer of klassiek stuk dat bijzonder voor hun is. Om geen stilte te laten vallen als het bruidspaar weggelopen is zal Lucia, indien gewenst door spelen tot de laatste gasten de ruimte hebben verlaten.

Harp tijdens uw receptie

Een mix van stijlen: vrolijke en romantische achtergrondmuziek. Harpmuziek tijdens het aansnijden van de bruidstaart of het in ontvangst nemen van de felicitaties. Voor veel gasten is het een eerste keer dat ze de harp van dichtbij zien. Geïnteresseerden mogen de harp zelf even proberen en krijgen enthousiaste uitleg over de harp.

(greep uit het) Repertoire

Klassiek:

Daar komt de bruid – Wagner

Bruiloftsmars – Mendelssohn

Canon in D – Pachelbel

Jesu joy of men’s desiring – Bach

River flows in you ­ Yiruma

Prelude in C ­ Bach

Ave Maria ­ Bach/Gounod

Land of hope and glory ­ Elgar

Le Onde ­ Einaudi

Aria from Don Giovanni ­ Mozart

pop muziek:

Do you know where you going to? ­ Diana Ross

Heaven ­ Do

Edelweiss ­ Sound of music

Somewhere in time ­ Barry

Marry me – Bruno Mars

Just the way you are ­ Bruno Mars

Stay with me – Sam Smith

Best day of my live – American Authors

You’ll never walk alone – Lee Towers/Richard Rodgers

She’ll be loved – Maroon5

Let her go – passenger

Thank you – Dido

Ha hey – Lumineers

Counting stars – One direction

mag ik dan bij jou – Claudia de Breij

She – Charles Aznavour

I’m yours­ Jason Mraz

Clocks – Coldplay

You’ve got the love – Florence & the machine

To make you feel my love­ Adele

Someone like you – Adele

The rose – Bette Midler

Fields of gold­ Sting

Flim muziek:

Adagio ­ Secret Garden

Einaudi – Una Mattina (uit: Intouchables)

Can you feel the love tonight – Lion King

Speak softly love – Nino Rota/The Godfather

Thema uit Amélie + Valse d’Amelie

Evenstar ­Lord of the rings (love song)

My heart will go on (uit:Titanic)

Recensies

14 mei 2016
Graag wens ik U en Mirella bij deze nogmaals te bedanken voor jullie opluistering van de kerkelijke ceremonie.

Het was echt heel mooi en het klonk geweldig in de kerk.
Nogmaals hartelijk dank en hopelijk tot een volgende gelegenheid.
Kerkelijke huwelijksceremonie Dendermonde, België

13 augustus 2015
Lucia was fantastic! She was very responsive, easy to work with, great price and friendly. She along with her harp looked and sounded beautiful at the wedding. She stands out above the rest because in additional to knowing the traditional wedding songs my husband and I were able to pick a non traditional song for her to play. I highly recommend Lucia!
Cecilia

op 22 mei 2015
We genieten nog steeds na van de prachtige ceremonie. Lucia was geweldig! Zeker omdat ze al onze speciale wensen invulde! Zeer flexibel en leuk ook bij de voorbereiding.
Eric Steenbakkers

op 28 oktober 2014
Lucia and Edith made our wedding ceremony very special with their fantastic harp and violin. They were very pleasant to communicate with before the day, and were punctual and well organized on the day itself. They were so flexible and kind to learn and perform national anthems of our countries. Highly recommend for any event, lovely professional musicians!
Liubov

op 23 september 2014
Lucia en haar collega Edith hebben onze bruiloft prachtig muzikaal begeleid. We hadden specifieke wensen voor muziekstukken die ze speciaal voor ons hebben ingestudeerd. We wilden hedendaagse muziek, maar dan met klassieke instrumenten; viool en harp. Ook onze gasten waren erg enthousiast en ontroerd. Ook het contact met Lucia verliep heel prettig en alles was perfect geregeld tot aan hun kleding, die ze afstemden op onze wensen! Kortom: erg persoonlijk, zeer muzikaal en om nooit vergeten!
Monique Laheij

op 16 september 2014
Lucia speelde op onze bruiloft tijdens de ceremonie. Ze heeft speciaal voor ons een nieuw stuk ingestudeerd, omdat wij dit zo’n mooi nummer vonden. Lucia haar harpmuziek is prachtig en zorgt voor een unieke sfeer op je speciale dag.
Marlies de Groot